Nieuwe ontwikkelingen bij de Farmshop!!!
We vinden het leuk om u te laten delen in onze activiteiten.
Sinds mei hebben we toestemming van het COKZ (centraal orgaan kwaliteit zuivel) om onze zelfgemaakte roomboter, karnemelk, kwark en yoghurt te verkopen.
We hebben hiervoor een zuivel unit ingericht en zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. Het resultaat ligt in de winkel en ik moet eerlijk zeggen dat we er best een beetje trots op zijn.
We maken onze eigen ROOMBOTER. een boeiend proces van melk pasteuriseren, aan zuren, karnen , wassen en kneden van de boter. Daarna mooi inpakken en voorzien van een sticker. En nu maar afwachten wat u ervan vindt. Gelukkig zijn de eerste reacties positief.
En als je roomboter maakt, hou je KARNEMELK over. Dus geen aangezuurde magere melk (zoals de meeste karnemelk uit de supermarkt) maar echt gekarnde melk. het verschil proef je!
We krijgen steeds vaker de vraag naar MAGERE PRODUCTEN. Daarom ontromen we een deel van de melk waarvan we magere kwark en yoghurt maken (evt met aardbeiensmaak) De (slag) room doen we in flesjes van 250 ml en pasteuriseren we. Verrassend hoe stevig deze VERSE SLAGROOM is.
(Let op kort mixen is voldoende)
Al deze producten liggen in de koelkast in de winkel.